Franta, tara de care te indragostesti!

Noi nu ne putem hotari la un singur cuvant cand vine vorba despre Franta. In minte ne apare un amalgam de elemente care definesc Tara Regelui Soare: regalitate, palatul Versailles, literatura, pictura, muzica, Napoleon, Ioana d’Arc, gastronomie, arhitectura, Turnul Eiffel, Champs Elysees, Louis de Funès, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Edith Piaf, iubire, romantism etc. Amintim aici si  doua capodopore literare ale lui Victor Hugo, “Mizerabilii” si “Notre-Dame de Paris”, ecranizarea acestora transformandu-se in opere cinematografice si musicaluri de succes.

Paris-travel-AP65117955-xlarge.jpg

Cand spunem Franta, spunem intai Paris – cu puncte de atractie precum: catedrala Catedrala Notre-Dame, Bazilica Sacré-Cœur, muzeul Louvre, cartierul Montmartre, Muzeul Grevin (al figurilor de ceară), grandiosul palat Versailles si gradinile sale, bulevardul Champs Elysees, spectaculosul Turn Eiffel, Moulin Rouge, Teatrul La Huchette din Paris (unde se joaca piesele lui E. Ionesco).

versailles-782249_640.jpg

paris-106502_640.jpg

paris-malul Senei.jpg

Sfat! Daca ajungi in capitala Frantei, mergi in cartierul Montmartre, opreste-te la o terasa, degusta un pahar de vin si mananca o portie de melci serviti cu sos verde (‘‘Escargots a la bourguignonne’’). Bon appétit!

esgargot.jpg

Per ansamblu, francezii chiar au cu ce se mandri.  Franta are din belsug de toate: campii, munti inalti (Alpii, cu cel mai inalt vf. Din Vestul Europei – vf. Mont Blanc, 4.810 de metri si Pirineii), marea Mediterana, rauri.

mont-blanc-1527996_640.jpg

Sa nu uitam de peisajul idilic de pe valea Loarei, regiune denumita ‘’tărâm de basm al castelelor”. De asemenea, cand ne gandim la Franta, ne vine in minte Coasta de Azur (Riviera Franceza) si aici mentionam: Saint Tropez, Nisa, Cannes, Menton.

chateau-of-de-sully-sur-loire-196390_640.jpg

menton-1547494_640.jpg

Sfat! Daca ajungi in Franta si ai ocazia sa te plimbi mai mult, vezi si Avignon, Toulouse, Marsilia, Bordeaux.

abbaye-de-senanque-1595649_640- Avignon.jpg

Franta este un punct de referinta pentru iubitorii de moda si parfumuri. Sa nu uitam ca aceasta tara a dat lumii pe renumitii creatori de moda si de parfumuri Coco Chanel, Dior, Yves Saint-Laurent. Asadar mergeti la shopping sau macar clatiti-va ochii!

chanel-monaco.jpg

Cei care adora sa deguste din cand in cand o cupa de sampanie sau un pahar cu vin de calitate, impreuna cu o bucatica de branza fina sa mearga tot la francezi.

Sunt multi iubitorii de cinema si de oameni care activeaza in aceasta industrie (regizori, actori, producatori etc), iar unii dintre ei aleg ca an de an sa fie prezenti la festivalul de film de la Cannes. Noi insa, am ales sa strabatem satucurile franceze pentru a respira aerul rural, a vorbi cu localnicii si a incerca specialitatile zonei. Ne-am delectat cu vin rosu produs de ei si cu branza facuta in casa.

Turenne, Corrèze.jpg

Special pentru tine am creat un circuit care sa cuprinda macar o parte din minunatiile Frantei. Pentru detalii, intra aici:

http://www.jinfotours.ro/circuite/detalii/acfranta

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s