Israel: Curiozitati  si obiceiuri

Despre Israel

Statul Israel, pe langa locurile destinate vizitarii siturilor de sorginte biblica, dezvaluie privitorilor o minunatie de tara, cu temperaturi mai ridicate decat in Romania.

Israel, numit Tara Sfanta, gazduieste anual peste 3 milioane de turisti. Hai sa parcurgem impreuna cateva date menite sa-ti atraga interesul, caci spunem noi, sunt inedite.

Citeste despre Israel, aici

 

Fumatul

Statul Israel a declarat razboi fumatului. In prezent se lucreaza la un proiect menit sa baneze obiceiul nesanatos al fumatului, prin interzicerea reclamelor la tigari si interzicerea fumatului in locurile publice.

Cei care calatoresc in Israel trebuie sa fie foarte atenti la semnele care interzic fumatul  si sa se abtina sa fumeze de Sabat (de vineri cand apune soarele-pana sambata seara).

Este important sa stii ca daca iti vei aprinde tigara in fata unui evreu ortodox, acestuia i se va parea ofensator gestul. Asadar, ori fumezi intr-un spatiu privat, ori nu fumezi deloc de Shabbat.

Spatiu personal – “Negiah”

Evreii ortodocsi au tot felul de reguli pe care le pastreaza cu strictete, printre care si cea denumita “negiah” (atingere).  Sa nu ti se para ciudat cand tu te plimbi pe strada (tu fiind sa spunem femeie) si vezi cum cineva tine o distanta foarte mare fata de tine (acel cineva fiind de sexul opus).

Aceasta comunitate considera ca trebuie intotdeauna pastrata o distanta intre persoanele de sex opus (care nu sunt rude) pentru a nu se produce o atingere accidentala, explica destinationtips.com.

Clima

In Israel, cea mai friguroasa luna este ianuarie. Daca la o temperatura intre 14-18 grade se poate considera ca e rece afara. Depinde in ce parte a globului locuiesti, nu?.

Stii cand ploua cel mai mult in Israel?  In ianuarie si februarie.

Decenta

Tine cont ca te afli in Tara Sfanta si multe dintre locurile pe care le vei vizita sunt lacasuri de cult. Imbraca-te corespunzator (pentru femei: fara fuste, rochii scurte, fara umeri dezgoliti, fara haine mulate).

jerusalem-916893_1280

Ierusalim

Eurovision

Israel a castigat de trei ori Concursul Eurovision. Un transexual cu numele de scena, Dana International, a castigat ultima oara concursul pentru Statul Israel.

800px-Dana_International_2008_Eurovision

Dana International

Photo credits: Daniel Kruczyński – Flickr

Caini

Intr-un oras israelian aflat pe coasta Mediteranei s-a descoperit cel mai mare cimitir antic de caini din intreaga lume. Numele orasului este Ashkelon.

Sah

Orasul Beer Șeva (localitatea cea mai mare din desertul Negev, din sudul Israelului) are cei mai multi maestri de sah per cap de locuitor, noteaza articles.latimes.com.

chess-1215079_640

Daca iti doresti sa vizitezi Israelul, vezi ofertele noastre mai jos:

Vezi Israel – Pamantul sfant, aici

Vezi si oferta de Israel-Iordania

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s