Plaja in Sri Lanka?

De ce Sri Lanka de Revelion

sri-lanka-1250071_640

Unora nu le plage frigul si si-ar dori ca iarna sa hiberneze in tarile calde. Sri Lanka este o destinatie mai putin cunoscuta publicului larg, ei preferand alte destinatii exotice.

Mai jos iti vom prezenta cele mai frumoase plaje din Sri Lanka, tara renumita in primul rand pentru cultivarea ceaiului, acest lichid aromat, bun pentru relaxare dar si benefic in ameliorarea anumitor afectiuni.

Intre anii 1942-1972 denumirea tarii era alta, si anume, Ceilon (Ceylon). Desi tara si-a schimbat numele, renumitul ceai Ceylon nu si l-a schimbat. Aceasta marca de ceai a devenit faimoasa in toata lumea pentru gustul si proprietatile sale curative.

Bineinteles ca Sri Lanka mai are si alte atu-uri care sunt menite sa multumeasca o serie larga de turisti pasionati de diverse activitati.

Activitati Sri Lanka

 

In minunata tara insulara care se situeaza in sudul Asiei, în Oceanul Indian ai de explorat o multime de lucruri: cataratul pe  muntele sacru Sigiriya, sa vezi elefantii in habitatul lor natural (ii poti vedea oriunde, mai ales in Parcul National Uda Walawe) sau leoparzii la Yala National Park, sa vizitezi plantatiile de ceai si templele si multe alte.Adams-Peak-7

De asemenea, sigur vei ramane de-a dreptul wow cand vei vedea pescarii asezati pe niste scaune inalte din lemn, asteptand sa prinda peste.

fishing-94998_640

Nicaieri in lume nu am mai vazut asemenea scaune. Sigur vei fi captivat!

Plaja in Sri Lanka

Sa revenim la plajele Sri Lankai. La acest aspect, chiar ai de unde alege. Trebuie sa tii cont insa de clima, care este diferita in functie de regiunea aleasa.

relax-3260948_1280

Astfel ca daca iti doresti sa mergi la plaja pe coasta  sudica si vestica cea mai buna perioada in care te poti bucura de vreme frumoasa este din decembrie pana-n aprilie, relateaza back-packer.org. Insa daca alegi zona coastei estice, este recomandat sa mergi intre lunile aprilie si septembrie.

Mai jos enumeram un top al celor mai frumoase plaje ale Sri Lankai:

Beruwala & Bentota

Plaja Beruwala este la doar 2 ore de Colombo, capitala tarii. Plaja are nisip fin, iar apa este putin adanca. Mergi acolo in perioada octombrie – aprilie.

Plaja Bentota se afla la cca 64 de km de Colombo. Pentru o vacanta luxoasa alege Bentota. Pentru practicarea sportulurilor nautice alege tot Bentota.

Hikkaduwa

hikkaduwa-2362235_1280

Distanta fata de capitala tarii este de cca 98 de km. Mica statiune Hikkaduwa are o plaja foarte apreciata de turisti pentru nisipul fin si apa cristalina. Iubitorii de surf dar si de distractii nocturne pot alege bine merci Hikkaduwa. Perioada cea mai buna pentru vizitat este tot intre octombrie – aprilie

Alte plaje

  • Unawatuna & Galle
  • Colombo si Kalutara
  • Mirissa
  • Arugam Bay – paradisul surferilor
  • Uppuveli, Nilaveli & Trincomalee
84062690

Unawatuna

202098

Galle

colombo-255410_1280

Daca iti face cu ochiul Sri Lanka, vezi si oferta noastra de Revelion.

Garantam distractie maxima!

https://www.jinfotours.ro/circuite/detalii/revelion-srilanka

Lasă un comentariu