“Extrem la Busteni”

Daniel SecareanuCristian SutuRoxana PrecuCristina Constantinescu, Valentin Bosioc si Adrian Holergaau acceptat invitatia noasta la ”Extrem la Busteni”. In perioada 19 – 21 octombrie cei 6 bloggeri au fost oaspetii J’Info Tours, la vila Marie Angelleintr-o incursiune de a descoperi extremul din Busteni si zonele limitrofe.

Cat de extrem si ce extrem?

Cristian Sutu – „Extrem la Buşteni”:

„Una din variantele de ocolire a DN1 pe Valea Prahovei e să te urci pe munte şi să traversezi creasta Baiului. La picior sau, dacă ai un 4×4 de offroad, la volan. Cine n-a traversat munţii Baiului, n-a văzut (aproape) nimic. Se urcă prin Azuga, pe un drum forestier (Drumul Căruţaşilor) şi se iese pe la Comarnic. Absolut fantastic. După cum se poate vedea din imaginile de mai jos.”

Roxana Precu – „O aventura offroad”

„Duminica a fost exact pe gustul meu. Daca sambata am stat mai mult pe asfalt, duminica am intrat pe drumurile care imi plac mie cel mai tare. De la Busteni am urcat pe drum forestie, de fapt un traseu de facut piciorul pana la telegondola la partia Sorica din Azuga. Ei, si cum am intrat pe acest drum care pe prima portiune era destul de greu, a inceput distractia. Ne-am opintit in niste sleauri, am urcat, am turat motoarele, am scos sufe, ne-am tractat, ne-am energizat asa cum imi place mie.”

Cristina Constantinescu – „Off road de octombrie”:

„M-am bucurat ca ruta aleasa a fost noua pentru toti participantii, nu numai pentru novicea de mine. Nici nu am iesit bine din Busteni ca am cotit brusc pe un drum forestier greut si cu aventuri, pana sus la telegondola la Sorica, Azuga. Am taiat crestele Muntilor Baiului si am iesit cateva ore mai tarziu la Comarnic, dupa zona de macel din DN1 unde se sta de fiecare data in coloana.”

Valentin Bosioc – „#ExtremLaBusteni – o aventura off road!”:

„Romania e frumoasa! Daca nu te invarti doar in marile orase, daca reusesti sa iesi… Si mai ales daca reusesti sa iesi pe coclauri, in off road si sa vezi muntii din masina si de pe langa masina… E WOW! La initiativa PR Atelier si J’Info Tours am iesit in doua masini 4×4 conduse de senzationalii soferi: Roxana Radu siDaniel Secareanu. Am fost cazati la vila Marie Angelle – o vila draguta tare, care pentru 300 lei / noapte se inchriaza la cheie.”

Daniel Secareanu – „Extreme Off-road Adventures in Busteni”:

„On Sunday the fun began. We woke up late, had a big brunch and we started off towards Azuga. However, instead of driving the normal way, we took a forest path through the woods and had a wonderful off road trip all the way up to Sorica ski slope, on top of Azuga. The path was a wonderful trekking path with quite a few challenges for off road enthusiasts (there was even a fallen tree on the path that we had to avoid).”

Adrian Holerga – „#ExtremLaBusteni – o aventură offroad”:

„Undeva la intrarea în Azuga dinspre Bușteni, am intrat de pe DN1 direct pe un drum în pădure, pe partea draptă. Era atât de abrupt încăt nici nu mi-am dat seama inițial că pe acolo trebuie să mergem. Am urcat, ne-am cocoțat pe bolovani, am rămas suspendați o dată, am găsit drumul blocat de un copac imens și a trebuit să îl ocolim printre copaci, am văzut unele dintre cele mai frumoase peisaje din zona aia și am ajuns apoi în vârful părtiei Șorica din Azuga, unde nu am mai ajuns decât cu telecabina iarna. Ne-am rehidratat, ne-am pozat și am plecat mai departe pe creasta spre Comarnic. Bolovani, coborâri, urcări, margini abrupte, munții Baiului pe dreapta, Bucegii pe stânga și peisaje ce îți tăiau respirația. Acela e un traseu ce tot vreau de pe la începutul anului să îl fac cu bicicleta, dar eu nu mi-am imaginat că o mașină poate să meargă pe acolo.”

4 răspunsuri la „“Extrem la Busteni”

  1. Pingback: Offroad de octombrie : Cristina Constantinescu·

  2. Pingback: #extremlabusteni | R.R·

  3. Pingback: RTB » #extremlabusteni·

  4. Pingback: Extreme Off-road Adventures in Busteni – Daniel Secareanu·

Lasă un comentariu