Obiective turistice Kusadasi

In afara marilor frumuseti istorice ce inconjoara Kusadasi-ul, orasul pastreaza in centrul sau exemple excelente ale moscheelor otomane si turcesti: Moscheea Fortareata, Moscheea Hanim, Moscheea Haji Ibrahim, Moscheea Turkmen, Moscheea Camiatik.

In Kusadasi se afla 3 pacuri acvatice, iar 2 dintre ele sunt printre cele mai mari din Europa. Adaland se afla la 4 km de Kusadasi si este compus din mai multe zone: Aquapark, Dolphinpark si Seapark.

Pamukkale (Castelul de Bumbac) ofera o panorama fascinanta, dezvaluind vestitele bai de calcar cu ape termale ce ating 50 de grade.

La doar 6km sud de Kusadasi, se poate ajunge usor la celebra plaja Long Beach.

Priene, situat la 35 km de Kusadasi, este un sit arheologic ce impresioneaza prin ruinele templului dedicat zeitei Atena. Puteti continua apoi sirul oraselor antice cu Miletul.

Pentru iubitorii de cultura si credinta, Efesul este alegerea potrivita. Considerat cel mai mare muzeu in aer liber din Turcia, aceasta regiune este renumita pentru Templul zeitei Artemis (una dintre cele sapte minuni ale lumii antice), pentru  Casa Fecioarei Maria, Templul lui Isis, Teatrul Odeion, Templul Domitian, Amfiteatrul, etc.

Parcul National Milli este situat doar la 23 km sud de Kusadasi. Se ajunge foarte usor, fie cu minibus-ul, masina, sau cu vaporul.

Moscheea Fortareata este o atractie celebra, gazduita de insula aflata in apropierea orasului Kusadasi. Aceasta este decorate cu sidef si cu 16 vitralii intre coloanele in stil ionic.

Piata din Kusadasi este un loc peste care nu trebuie sa-l ratezi.

Vezi si oferta J’Info Tours pentru Kusadasi!

Lasă un comentariu